Monografija ohranja svoj pomen in namen

Monografije imajo v naši tri desetletja dolgi kreativni praksi posebno mesto. Vsaka zase – pa naj bo to monografija ob obletnici podjetja, institucije ali promocijska monografija mesta oziroma občine – ima za nas poseben čar, zato se je lotevamo z unikatnim žarom. Kako atraktivno v besedi in sliki zajeti identiteto, obraz, dosežke, vizijo …?

Naša kreativna ekipa projekt prevzame na ključ. Ravno multidisciplinaren pristop – od zasnove koncepta, kreativne zasnove, avtorskega besedila, fotografije, oblikovanja do priprave za tisk ali e-verzije – nam daje poseben naboj, s katerim vedno znova želimo ustvariti knjižni presežek. Zavedamo se, da se s knjigo podjetja, institucije ali občine zapišejo v zgodovino.

Čeprav je iz naše »delavnice« v vseh teh letih ustvarjanja zagledalo luč sveta več deset monografij, je vsaka nova priložnost spet popolnoma bel list. Marsikdo se vpraša, kaj bo s knjigami v svetu digitalne komunikacije. Prepričana sem, da bo monografija kljub vsemu ohranila svojo vrednost. Poskrbi za zgodovinski spomin, ki je ključen za identiteto, in za promocijo vsega, kar je dobro. Še zmeraj velja, da je knjiga eno najlepših daril. Zato želimo v Fit medii tudi v prihodnje ustvarjati vrhunske monografije.

Oglejte si kratko video predstavitev monografij.