Kaj je ESG?

Mag. Vanesa Čanji, strokovnjakinja s področja trajnostnega razvoja in komuniciranja, direktorica podjetja Fit media d.o.o. in redna predavateljica Akademije Zelena Slovenija, z več kot 20 letnimi izkušnjami, ki je svetovalka številnim velikim korporacijam na mednarodnih trgih s področja trajnostnega razvoja, pojasnjuje kaj pomeni ESG.

ESG vključuje vidike okolja, družbe in upravljanja. Gre za koncept razumevanja trajnostnega, nefinančnega področja delovanja in poslovanja podjetja oz. organizacije. Za poenoteno razumevanje je EU uveljavila Direktivo glede poročanja podjetij o trajnostnosti CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), ki se v slovenski pravni red prenaša skozi Zakon o gospodarskih družbah. Direktiva opredeljuje tudi standarde poročanja o trajnostnosti ESRS, ki strukturirajo področja okolja, družbe in upravljanja v več podsklopov. Z matriko dvojne pomembnosti pa podjetje področja okolja, družbe in upravljanja rangira po pomembnosti ter tako čim bolje upravlja s področjem trajnostnosti.

V Zeleni Sloveniji (Fit media d.o.o.) nudimo svetovanje in izvedbo celovitih storitev “na ključ” na področju trajnostnega razvoja in poročanja o trajnostnosti.
Več informacij na https://www.zelenaslovenija.si/o-zeleni-sloveniji/trajnostno-svetovanje/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *