EOL-ESG(605px)

Revija za trajnostni razvoj iz EOL v ESG – okolje, družba, upravljanje

Trajnostni razvoj je zaradi zakonodajnega okvirja in tržnih pričakovanj (investitorjev, velikih kupcev, potrošnikov) postal norma tako za velika kot srednja podjetja. Posledično bo zanj vedno večje zanimanje med majhnimi podjetji, saj upravljanje vrednostnih verig z vidika trajnostnosti zajema vsa podjetja.

V praksi se je trajnostni razvoj v zadnjih letih uveljavil s kratico ESG (environment, social, governance), saj tovrstni okvir uveljavlja tudi zakonodaja na področju upravljanja (skrbni pregled) in poročanja.

Revija, ki je specializirana s področja trajnostnega razvoja, mora upoštevati ta koncept, in torej poleg okoljskega področja, ki zaradi kompleksnih izzivov in ambicioznih ciljev še vedno ostaja središčno, zajemati tudi socialno in upravljavsko področje.

Zato smo se odločili, da je čas, da revija EOL – embalaža, okolje, logistika – dobi nov koncept, ki poleg področja okolja izpostavlja področje družbe in upravljanja. Dosedanji področji embalaže in logistike se smiselno integrirata v strukturo ESG.

Revija želi postati osrednji medij za upravljanje ESG zlasti v gospodarstvu in posledično tudi na drugih področjih javnega življenja (raziskovanje, izobraževanje, javna samouprava ipd.).

Revijo lahko spremljate na tej povezavi.

Za redno prejemanje revije in sodelovanje z vašimi praksami in primeri v reviji se pridružite Zelenemu omrežju Slovenije, s katerim lahko ustvarjate svoj trajnostni profil na enem mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *